Superburendag in Zuidland op 27 september

Superburendag in Zuidland op 27 september

Poster burendag

ZUIDLAND – Op zaterdag 27 september is het weer landelijke burendag, een initiatief van Douwe Egberts in samenwerking met het Oranjefonds. Een leuk initiatief om samen iets positiefs voor ‘de buurt’ te doen en tegelijkertijd elkaar te leren kennen op een informele manier. De Drenkwaard wil in aansluiting daarop de ondernemers, organisaties en burgers van Zuidland met elkaar kennis laten maken. Noteer deze datum daarom alvast in de agenda!

“Omdat dit een groter evenement gaat worden willen we deze dag Superburendag noemen. Burendag, maar dan groter”, aldus de organisatie. Van 11:00 tot 15:00 uur zullen de gebruikers van de Drenkwaard laten zien wat voor activiteiten er in de accommodatie plaatsvinden. Op het terrein van het zwembad worden kraampjes neergezet waar ondernemers, overige verenigingen en organisaties zich aan elkaar en aan de inwoners kunnen presenteren. Jong en oud kan deelnemen aan diverse activiteiten. Vanzelfsprekend is er koffie en tijd voor een gesprek met de medebewoners van het dorp.

Een van de speerpunten die dag is het opknappen van de ‘kampioenspaal’ die onlangs is verplaatst van de Kerkweg naar het terrein voor de sporthal.

Aan het eind van de middag worden de tafels klaargezet voor een ‘bring your own’-avondmaaltijd. Er wordt afgesloten met een ‘voor elk wat wils’-avond. Er is dan de mogelijkheid om een spelletje te spelen, om te sporten en/of een dansje te wagen maar ook om elkaar eens op een andere manier te ontmoeten.

Voor de financiering van deze dag is een aanvraag gedaan bij het Oranjefonds en de gemeente Bernisse (beleidsregel bewonersinitiatieven).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>